Oproep om deze week jonge Bonairiaanse atleten aan te moedigen bij de interinsulaire spelen

De spelen worden van 14 tot 17 maart 2024 op Bonaire gehouden.

 INDEBON roept de bevolking op om onze jonge Bonairiaanse atleten massaal deze week aan te moedigen bij de interinsulaire spelen. De spelen worden van 14 tot 17 maart 2024 op Bonaire gehouden. De lokale atleten nemen het deze week bij voetbal, basketbal en aquathlon op tegen jonge sporters van basisscholen en het voortgezet onderwijs van Aruba en Curaçao. Op de Facebookpagina van INDEBON  staat alle informatie over de wedstrijden. 

De eerste wedstrijden van de interinsulaire spelen zijn op Aruba gehouden in de periode 29 februari tot 3 maart. Teams uit Aruba , Bonaire en Curaçao hebben deelgenomen aan wedstrijden dammen, schaken en trefbal. Terrence de Jongh, hoofd van INDEBON blikt tevreden terug op de deelname en prestaties van de jonge Bonairiaanse atleten op Aruba.  “Ze zijn ervoor gegaan, hebben genoten en hebben heel veel geleerd. Ik kijk uit naar de wedstrijden van deze week, en hoop dat veel mensen onze talenten komen aanmoedigen,” aldus de Jongh.

Minelly Wu was op Aruba de winnaar bij schaken in de categorie meisjes 2013/2014.  Amaris Djojopawiro eindigde bij de categorie 2011/2012 als derde. Bij de jongens eindigde Daniel Fernandez Ojeda in de categorie 2013/2014 als derde. Bonaire eindigde bij schaken als derde.

Bij het onderdeel dammen was Bonaire goed vertegenwoordigd in de categorie meisjes 2011/2012 goed vertegenwoordigd. Camila Gonzalez werd tweede en Joemi Herrera Delgado derde in deze categorie. De jongens wisten zich goed te plaatsen in de categorie 2011/2012. De tweede plaats hierin was voor Xi-Qion Frans, terwijl  Xinglong Feng als derde eindigde. Bonaire eindigde als tweede 

Bij trefbal sleepte Kolegio Kristu Bon Wardador de titel meest gedisciplineerde team in de wacht. De atleten van Kolegio Kristu Bon Wardador hebben met ongekend veel energie en discipline aan de wedstrijden meegedaan. In de finale om de derde of vierde plaats eindigde Bonaire als vierde.