Opheldering van arts Marian Luinstra voor stijging Covid-19 gevallen

De laatste dagen zijn de cijfers van besmettingen omhoog gegaan

De laatste dagen zijn de cijfers van besmettingen omhoog gegaan. Hierbij gaat het om een groep jongeren van Bonaire die positief zijn getest samen met een aantal ongevaccineerde volwassenen om hen heen. De meesten hebben geen of lichte klachten en zijn getest omdat ze in quarantaine waren vanwege contact met een positief getest persoon.

Zo kon de afdeling Publieke Gezondheid de groep mensen met besmettingen snel in beeld krijgen. Het is mogelijk dat er nog andere contacten positief testen de komende dagen. Dit wordt goed in de gaten gehouden.

Om dit soort groepen van besmettingen te voorkomen is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Een besmetting kan dan niet of veel minder makkelijk verspreiden en minder leiden tot ernstige ziekteverschijnselen. Deze cluster laat ons weer zien hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk te vaccineren, vooral ook jongere mensen. Morgen, op donderdag 17 juni is het mogelijk om zonder afspraak een  coronaprik te halen bij sporthal Jorge Nicolaas tussen 09:00-14:00. Voor meer informatie over vaccineren kan gebeld worden naar 0800 0900.