Opening en prijzenuitreiking Bonaire International Sailing Regatta 2022 bij SKAL

Het Bonaire International Sailing Regatta 2022 gaat van start met een programma vol activiteiten en festiviteiten.

Zo vindt op vrijdag 30 september van 19:00 tot 20:30 de openingsceremonie plaats bij SKAL, maar ook de prijzenuitreiking op zaterdag 8 oktober van 18:30 tot 21:00. Bij deze gelegenheden, eveneens andere onderdelen van de festiviteiten, is publiek van harte welkom om samen de Regatta te vieren.

Na 2 jaar wachten is de tijd aangebroken voor de Bonairiaanse bevolking om samen met bezoekers het vertrouwde Bonaire International Sailing Regatta 2022 te vieren. De Regatta bestaat uit diverse activiteiten op zee en festiviteiten op land die gedurende de eerste week van oktober plaats vinden. De activiteiten op zee zijn overdag en de culturele vieringen vanaf het begin van de avond. Voor een overzicht van het week programma wordt verwezen naar de Bonaire Regatta Facebook pagina.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) subsidieert jaarlijks de Bonaire International Sailing Regatta. Deze subsidie is voor beiden de wedstrijden tussen boten op zee die plaats vinden gedurende de dag en ook de culturele festiviteiten die plaats vinden in de avond.

De wedstrijd tussen boten op zee wordt georganiseerd door Stichting Aquaspeed Bonaire Windsurfers. Deze wedstrijden zullen eerst plaats vinden bij Sorobon Beach en later ook in Kralendijk. De wedstrijden vinden plaats op 1 en 2 oktober bij Sorobon Beach en op 6, 7 en 8 oktober bij de Kas di Regatta in Kralendijk.

De culturele festiviteiten worden georganiseerd door Massive Productions Bonaire B.V. Het Regatta festival zal plaatsnemen op 5, 6, 7 en 8 oktober op de parkeerplaats van het Bestuurskantoor en in het Wilhelmina park. Hierbij zullen muziekoptredens plaatsvinden en zullen bekende Bonairiaanse culinaire gerechten worden verkocht waarbij iedereen van harte welkom wordt geheten.