Openbare Bibliotheek Bonaire reikt certificaat uit aan deelnemers computercursus “Klik en Tik: De Basis” tijdens feestelijke afsluiting

De pilot computercursus ‘Klik en Tik: de basis’ die op 3 oktober 2022 onder leiding van de Openbare Bibliotheek Bonaire was gestart is feestelijk afgesloten op 31 oktober.  Bij deze feestelijke afsluiting hebben de cursisten een certificaat ontvangen voor het afronden van de cursus. Tijdens deze cursus hebben 15 cursisten kennis gemaakt met de computer. De participanten waren klanten van Zorg en Welzijn Groep Bonaire. De computercursus werd verzorgt door MBO ICT-studenten en is georganiseerd in samenwerking met de afdeling ICT en de werkgroep Digitalisering van het openbaar lichaam Bonaire (OLB).

Tijdens de vijf bijeenkomsten hebben de participanten kennis gemaakt met verschillende apparaten die bij de computer horen, bijvoorbeeld een toetsenbord, muis, speaker, headset etc. Ze hebben ook geoefend met basis computervaardigheden. Vragen als ‘Hoe zet ik een computer aan? Hoe kan ik typen? Hoe stuur ik een e-mail?, ‘Hoe surf ik op het internet?’ werden behandeld. Ook werd er geoefend met het maken van een afspraak op www.bonairegov.com. Op de laatste bijeenkomst hebben de cursisten een herhaling van de stof gekregen. Tot slot hebben ze hun kennis getoetst door een quiz te maken en hebben ze een certificaat ontvangen.

Het OLB is sinds vorig jaar haar werkzaamheden aan het digitaliseren. Dit kan lastig zijn voor minder digitaal vaardige bewoners van Bonaire. De digitalisering beïnvloedt namelijk het dagelijks functioneren van iedereen en de ontwikkelingen gaan erg snel. Hier houdt het OLB rekening mee in haar digitaliseringsproces door continu voorlichting en trainingen te verzorgen aan de gemeenschap. Later in het jaar zal zo ook een tweede basiscursus starten.

Heb je geen computer thuis en wil je kennis maken met de computer? Wil je ook deze basishandelingen leren? Dan ben je welkom om vanaf nu al aan te melden voor de cursus. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de Openbare Bibliotheek Bonaire via 715-5344.