Onderzoek bereidheid inwoners BES en CAS om zich te laten vaccineren

VWS, onderzoekt in overleg met de vaccinatieteams van de BES-eilanden en CAS-landen de bereidheid van inwoners om de coronaprik te halen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VWS, onderzoekt in overleg met de vaccinatieteams van de BES-eilanden en CAS-landen de bereidheid van inwoners om de coronaprik te halen. De resultaten worden later op de eilanden gebruikt om het aantal gevaccineerde inwoners zo veel mogelijk te vergroten. I&O Research is verantwoordelijk voor het onderzoek en werkt samen met lokale onderzoekers.

Veel mensen op Bonaire hebben zich al laten vaccineren. Het onderzoek wordt gedaan om te weten te komen wat de belangrijkste reden voor de inwoners was om zich te laten vaccineren. Ook is het goed om te weten wat mensen tegen houdt om zich te laten prikken. 

De onderzoekers houden van vrijdag 13 tot en met maandag 16 augustus 2021 op Bonaire korte vraaggesprekken. De deelnemers kunnen aan de hand van de vragen uitleggen waarom ze zich wel of niet laten vaccineren. Burgers die aan het onderzoek willen meedoen, kunnen appen of bellen naar +5999 521 3108. De vraaggesprekken worden in het  Nederlands of Papiaments of Spaans gehouden.