OLB wil recreatiekwaliteit alle stranden verbeteren

– Alle inwoners en bezoekers van Bonaire moeten gebruik kunnen blijven maken van de stranden op ons eiland

Alle inwoners en bezoekers van Bonaire moeten gebruik kunnen blijven maken van de stranden op ons eiland. Dat is het doel van het openbaar lichaam Bonaire. Om dit te bereiken wordt eraan gewerkt om alle terreinen die aan de bekende openbare stranden liggen in bezit van het OLB te krijgen.

Of het nou het strand bij Fòrn’i Kalki (Bachelor’s Beach) is of de stranden bij Donkey Beach en Te Amo Beach, ze maken allemaal deel uit van ons erfgoed. Opdat iedereen kan blijven genieten van deze plekken, is er een plan gemaakt om in de komende jaren de stranden op te knappen. De focus ligt bij de beschikbaarheid van ruimte voor recreatie en tevens bescherming van de natuur.

Om het plan uit te voeren vindt het OLB het belangrijk dat de terreinen vrij zijn om ontwikkeld te worden. Er waren stukken grond zoals die bij het strand dat bekend staat als Te Amo Beach, die door andere personen ontwikkeld zouden worden. In de rechtszaal heeft de rechter beslist dat het OLB het terrein terug moet krijgen. Momenteel wordt dit proces afgewikkeld.

Voor de Playa Fòrn’i Kalki zijn de plannen al ingediend. Het terrein bij dit strand zal ontwikkeld worden om het een bijzonder mooi aanzicht te geven. Zodoende kunnen alle inwoners en bezoekers van Bonaire de beschikking hebben over fijne, veilige stranden van een hoge kwaliteit.