OLB onderzoekt haalbaarheid van een ferry tussen Bonaire en Curaçao

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om de ferry-dienst in de toekomst te verzorgen, kunnen dan via een aanbesteding hun plannen indienen.

Tegenwoordig is het alleen mogelijk om per vliegtuig van Bonaire naar bijvoorbeeld Curaçao te reizen. Het idee van een ferry dienst tussen de ABC eilanden bestaat al jaren. Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) onderzoekt nu opnieuw of een veerboot tussen Bonaire en Curaçao haalbaar en wenselijk is en is met verschillende potentiële aanbieders hierover in gesprek.

Veel inwoners van Bonaire hebben familie en vrienden op de zustereilanden. Transport van en naar het eiland is dan ook extra belangrijk. Daarom doet het OLB op dit moment onderzoek naar de haalbaarheid van een ferry van en naar Curaçao. De regelgeving en eisen, alsook infrastructuur, logistiek en financiële haalbaarheid, vormen een belangrijk onderwerp van dit onderzoek.

Gedeputeerde Craane belast met economie hoort graag van u als burger wat u belangrijk vindt waar deze potentiële ferrydienst aan moet voldoen en wat uw verwachtingen zijn. Daarom zal er online een consultatie plaatsvinden. Ook zullen we steekproefsgewijs enkele burgers telefonisch benaderen, of kunt u bij ons op kantoor een vragenlijst invullen.

Als dit onderzoek is afgerond, wordt beoordeeld wat de volgende stappen zijn. Dan zal het OLB een aanbesteding doen. Een aanbesteding is een proces dat eerlijke concurrentie stimuleert. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om de ferry-dienst in de toekomst te verzorgen, kunnen dan via een aanbesteding hun plannen indienen. Vervolgens kan het OLB een keuze maken.