OLB en Chogogo Resort maken heldere afspraken

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft  nogmaals de  eisen herhaald aan de directie van Chogogo Beach Resort waaraan zij moeten voldoen.

Deze week is er een nieuwsbericht in de media verschenen dat er een zware last onder dwangsom is opgelegd op Chogogo Resort voor het niet voldoen aan de afspraken. Het Bestuurscollege staat  achter dit besluit, maar meent dat dat het proces binnen het openbaar lichaam Bonaire niet optimaal was. De Gezaghebber en gedeputeerde Kroon hebben daarom overleg gepleegd met de Chogogo-directie Hans Schellevis en Gertrude Schellevis-Hanselaar. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de Directie Toezicht en Handhaving en de Directie Ruimte en Ontwikkeling aanwezig, om de situatie die is ontstaan omtrent de werkzaamheden op het bouwterrein, waarvoor de vergunningaanvraag nog niet is afgerond, te bespreken.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft  nogmaals de  eisen herhaald aan de directie van Chogogo Beach Resort waaraan zij moeten voldoen. Dit betekent dat de huidige vergunningaanvraag aangepast moet worden en nieuwe vergunning(en) dienen te worden aangevraagd.

Als ze hieraan voldoen zal het OLB zich inspannen de vergunningsaanvragen te behandelen . Dat is de uitkomst van het overleg tussen de betrokken partijen.

“Wij hebben heldere afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de werkzaamheden kunnen worden voortgezet. Als het Chogogo Resort zich aan de voorwaarden houdt dan zal het OLB zich ook inspannen om te zorgen dat wat er aan onze kant moet gebeuren, ook tijdig wordt gedaan. Bonaire en het Chogogo Resort hebben een gezamenlijk belang en dat is gasten die worden verwacht een plezierige vakantie op ons eiland te bieden.”, aldus de Gezaghebber.

Hans Schellevis: “Wij zijn blij met de uitkomst van het overleg en de oplossingsgerichte opstelling van de overheid. Vanzelfsprekend staat ook bij ons de bescherming van de natuur en in het bijzonder het koraal voorop, want dat is waarvoor onze gasten komen.”

Beide partijen hebben tevens afgesproken om na de opening met elkaar de gevolgde procedures te evalueren.