Oefening landmacht op Bonaire van 22 tot en met 29 augustus 2023

In het kader van het handhaven van de operationele gereedheid houdt de 43ste landmacht compagnie geplaatst op Curacao een oefening op Bonaire van 22 t/m 29 augustus 2023.

In het kader van het handhaven van de operationele gereedheid houdt de 43ste landmacht compagnie geplaatst op Curacao een oefening op Bonaire van 22 t/m 29 augustus 2023. Dit om kennis te maken met de omgeving op Bonaire en samen te werken met de lokale autoriteiten en hulpdiensten. Dit is van groot belang voor een succesvolle inzet in de regio. De eenheid zet zich, naast het beoefenen van militaire activiteiten, in voor de lokale gemeenschap. Dit zie je bijvoorbeeld aan de betrokkenheid bij de goede doelenprojecten.

De infrastructuur en het terrein van de scoutingvereniging Rincon wordt gebruikt als bivaklocatie en uitvalsbasis. Daarnaast traint de eenheid op bekende locaties waarbij de ervaringen uit voorgaande oefeningen worden meegenomen om de oefening zo effectief mogelijk te laten verlopen.

Tevens is er een beleefdheidsbezoek van de commandant van de eenheid, kapitein Hans v/d Heuvel, en de planner van het hoofdkwartier, majoor Arthur Duursma, aan waarnemend gezaghebber Nolly Oleana als blijk van betrokkenheid bij lokale autoriteiten en om het belang ervan te onderstrepen.