Nieuwe sporten en nieuwe deelnemers aan schoolwedstrijden Indebon

Dit jaar doen voor het eerst ook leerlingen van het voortgezet onderwijs mee aan de wedstrijden.

Sportorganisatie Indebon heeft de onderdelen van schoolwedstrijden uitgebreid met aquathlon en basketbal 3x3.  Dit jaar doen voor het eerst ook leerlingen van het voortgezet onderwijs mee aan de wedstrijden. Meisjes uit het voortgezet onderwijs doen mee aan Cruyff Court voetbal, de jongens van dit type onderwijs doen mee met basketbal 3x3. Leerlingen van de basisschool doen mee aan de wedstrijden trefbal, voetbal voor meisjes, atletiek, dammen, schaken, volleybal voor jongens, basketbal 3x3 en aquathlon.  De schoolwedstrijden beginnen op maandag 25 september 2023.

Leerlingen die een team willen vormen om mee te doen, kunnen zich aanmelden bij de gymdocent. Op school horen de jonge sporters  waar de wedstrijden in de middag worden gehouden. De lokale winnaars van de afzonderlijke sporten komen uit voor het eiland tijdens de intereilandelijke wedstrijden op Bonaire in februari 2024. Ze nemen het dan op tegen de winnaars van scholen op Aruba en Curaçao.

In 2022 hebben ongeveer 300 leerlingen aan de schoolwedstrijden op Bonaire meegedaan. De verwachting is dat het aantal deelnemers hoger ligt nu leerlingen uit het voortgezet onderwijs ook meedoen.

De eerste schoolcompetitie is in 1993 gehouden.  In het begin waren de onderdelen voetbal, basketbal en volleybal. Daarna is de competitie uitgebreid met de onderdelen atletiek, softbal, zwemmen, tafeltennis en trefbal.  Sinds 2016 zijn de intereilandelijke schoolwedstrijden niet gehouden.

Foto onderschrift

Deelnemers aan de schoolwedstrijden in het verleden. Op maandag 25 september 2023 beginnen de schoolwedstrijden op Bonaire. FOTO : Indebon