Nieuwe aanstelling Directie R&O en formering transitie team

Het bestuurscollege stelt de heer Michael Pieters aan als ad interim directeur R&O.

Het bestuurscollege stelt de heer Michael Pieters aan als ad interim directeur R&O. De nieuwe ad interim directeur zal ook verantwoordelijk zijn voor de optimalisering van de dienst R&O. Voor het optimalisatietraject wordt er een transitie team geformeerd door de heer Pieters, die zelf ook veel ervaring heeft in het ambtelijk apparaat. Hij is in het verleden hoofd Domeinbeheer, hedendaags bekend als afdeling Realisatie, geweest.

Na vaststelling door de gedeputeerden van structurele problemen binnen R&O acht het bestuurscollege de optimalisatie van R&O noodzakelijk. De geconstateerde kwesties en wenselijke optimalisatie van R&O is in lijn met de bevindingen en conclusies van het ILT rapport. De daarin benoemde verbeterpunten zoals opstellen van concrete planning, vastgestelde werkprocessen en handhaving van wettelijke termijnen voor vergunningverlening dienen constructief en proactief te worden geïmplementeerd. Het bestuurscollege neemt de regie in handen door de optimalisatie van R&O in gang te zetten.

Zo zorgt het bestuurscollege ervoor dat het eiland zelf vorm geeft aan het Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) stelsel. Dit om het openbaar lichaam Bonaire de kans te geven dit te verbeteren zeker nu er een nieuw College zit die voornemens is diverse verbeteringen op een duurzame wijze door te voeren.

Ook verbetert de optimalisatie van de dienst R&O de situatie voor de werknemers binnen de dienst als ook voor de burgers, de bedrijven en de bezoekers van Bonaire.