Nieuw watertappunt voor kinderen op basisschool in Rincon

Het watertappunt is ontworpen om gemakkelijk toegang te bieden tot schoon drinkwater voor leerlingen en leerkrachten.

De afdeling Publieke Gezondheid heeft deze week aangekondigd dat het een watertappunt heeft geïnstalleerd voor kinderen op Basisschool San Luis Beltran in Rincon. Dit initiatief maakt deel uit van bredere inspanningen om gezondheid en welzijn te bevorderen, met een specifieke focus op het stimuleren van gezonde drinkgewoonten bij kinderen.

Het watertappunt is ontworpen om gemakkelijk toegang te bieden tot schoon drinkwater voor leerlingen en leerkrachten. Voor dit project zijn ook herbruikbare waterflessen aan  alle leerlingen, leerkrachten en kinderen op de NSO gegeven. Op deze manier is gedacht aan duurzaamheid door het verminderen van plastic- en kartonafval.

Gedeputeerde den Heyer benadrukte het belang van het initiatief en verklaarde "We streven ernaar om gezonde levensstijlen te bevorderen en bewustwording te creëren over het drinken van genoeg water. Dit waterpunt is een belangrijke stap in die richting, en we zijn van plan om dit initiatief uit te breiden naar andere scholen op Bonaire. Daarnaast werken we aan het invoeren van wekelijkse 'waterdagen'. Dit zijn dagen waarop kinderen gedurende de hele dag  worden aangemoedigd om enkel water te drinken als een gezonde gewoonte, en andere drankjes niet welkom zijn op school."

Tijdens de persconferentie die deze week plaats heeft genomen spraken verschillende sprekers, waaronder vertegenwoordigers van de afdeling Publieke Gezondheid en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Het thema van de persconferentie was de onthulling van het eerste watertappunt en ook werden voordelen van het project op het gebied van gezondheid en het milieu benoemd.

Het watertappunt in Rincon wordt ondersteund met educatieve programma's en een campagne om gezonde drinkgewoonten te bevorderen.