Nieuw vaccin corona voor burgers die extra bescherming nodig hebben

De prik wordt aangeraden voor 60-plussers en 18-plussers tot 60 jaar die ieder jaar de griepprik moeten halen.

Burgers die extra bescherming nodig hebben, kunnen in november een coronaprik krijgen met een nieuw vaccin.  De prik wordt aangeraden voor 60-plussers en 18-plussers tot 60 jaar die ieder jaar de griepprik moeten halen. Het nieuwe vaccin is ook bedoeld voor zwangere vrouwen en voor mensen met b.v. hoge bloeddruk, diabetes, long – nierproblemen, en zorgmedewerkers. De nieuwe coronaprik is nodig  omdat de vorige vaccins niet genoeg beschermen tegen nieuwe soorten van corona. 

Het nieuwe vaccin beschermt mensen met een kwetsbare gezondheid tegen opname in het ziekenhuis door besmetting met de nieuwe varianten van het coronavirus. Zo wordt de kans kleiner dat deze mensen overlijden door corona. Het coronavirus steekt nog steeds de kop op.

Daarom is het vooral voor kwetsbare mensen belangrijk dat ze zich tegen het virus beschermen.  En is het ook belangrijk dat gezonde mensen met een kwetsbaar iemand in de omgeving, zich ook laten prikken. Op die manier kunnen gezonde mensen de kwetsbare personen in hun omgeving beschermen.

Van 30 oktober 2023 tot en met 3 november 2023 worden zorgmedewerkers die dat willen als eerste geprikt. Van 6 november 2023 tot 1 december 2023, kunnen burgers die dat willen de coronaprik halen. Dat kan bij de wijkcentra in Antriol, Nort’i Saliña, Rincon en Tera Kòrá.

De  dagen en tijden worden nog bekend gemaakt. Burgers die een prik in de wijk halen, hoeven geen afspraak hiervoor te maken. Een team van de afdeling Publieke Gezondheid kan in de wijk mensen ook thuis prikken als ze moeilijk naar de wijkcentra kunnen komen. Heeft u vragen over de nieuwe coronaprik? Bel dan tijdens kantooruren het gratis nummer 0800-0800.