Naschoolse opvang Twinkle winnaar Quiz Kultural

De deelnemers hebben tijdens het evenement ook kans gehad om culturele liedjes te leren.

De naschoolse opvang ‘Twinkle’ is de winnaar geworden bij  de vijfde editie van de Quiz Kultural’ met het thema immaterieel erfgoed van Bonaire.  De quiz is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Servisio di Kultura, Arte i Literatura, SKAL, en Werkgroep UNESCO Bonaire. SKAL heeft de vragen bedacht over verschillende onderwerpen.

Zo hebben deelnemers aan de quiz vragen gekregen over onder andere muziekinstrumenten, gewoonten, festivals, folkloristische feesten. De deelnemers hebben tijdens het evenement ook kans gehad om culturele liedjes te leren. Het evenement heeft op 16 en 17 november plaats gevonden.  

SKAL wil door middel van dit soort evenementen de doelgroep van kinderen van de naschoolse opvang kennis bijbrengen over de eigen cultuur. Zo draagt SKAL bij aan de vorming van een samenleving die zich bewust is van de eigen lokale cultuur. Een samenleving waarin kinderen al op jonge leeftijd leren om de eigen cultuur te koesteren. Zodat deze kinderen later als volwassenen bijdragen aan het behoud van hun cultuur. 

Voor SKAL is de quiz ook een manier om bij te dragen aan de ontwikkeling van educatief materiaal voor de naschoolse opvang en scholen. SKAL heeft via de website www.patrimoniokulturalintangibelboneiru.com  de kinderen kennis laten maken met het immaterieel erfgoed van Bonaire. De meeste vragen van de quiz gingen over onderwerpen die op deze site staan.

Aan de quiz hebben in totaal acht aanbieders van naschoolse opvang meegedaan: Bòks, Bon kuido, E shoco sabí,  Elephants splash education, Kolegio Kristu  bon wardador, Olijfje, Paraiso di muchanan kontentu, Twinkle. Van de deelnemende groepen zijn er 4 naar de finale gegaan : Bon kuido, 3e finalist, Elephant splash education, tweede finalist, Paraiso di muchanan kontentu, 1e finalist, en Twinkle, de winnaar. SKAL bedankt de aanbieders van naschoolse opvang voor hun deelname aan de quiz.