Mercuur: Weinig gevallen van COVID-19 maar voorzichtigheid is nog steeds geboden

Herhaalprik nog steeds aangeraden.

De afdeling Publieke Gezondheid is blij dat er tot nu toe heel veel minder gevallen van COVID 19 op Bonaire zijn. ,,Maar juist nu het goed gaat, is voorzichtigheid nog steeds geboden. We zijn blij dat we op het eiland weer carnaval kunnen vieren. In onze carnavalsvreugde vergeten we gemakkelijk dat er nog steeds kwetsbare mensen in ons midden zijn. Mensen met wie we rekening moeten houden, juist nu.” Zo verklaart Michael Mercuur, hoofd van de afdeling Publieke Gezondheid.

,,Ik heb het over onze ouderen en de mensen met een ernstige ziekte zoals suikerpatiënten, hartpatiënten. Mensen dus die door hun zwakke gezondheid kwetsbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiëneregels houdt. En dat je niet op bezoek gaat bij ouderen bijvoorbeeld als je klachten hebt die op COVID lijken.”

De afdeling Publieke Gezondheid adviseert burgers daarom om juist nu de vernieuwde herhaalprik te halen. ,,We kunnen met onze kwetsbare medeburgers niet voorzichtig genoeg zijn,” zo merkt Mercuur op.  Burgers die dat willen, kunnen de vernieuwde herhaalprik op afspraak krijgen. Ze kunnen daarvoor het gratis nummer 0800 0800 bellen.