Meer wegen worden komende tijd gerenoveerd

Meer wegen krijgen nieuw asfalt en stoep

Wegwerkzaamheden aan de Kaya Commerce in Rincon zijn in volle gang.

Het openbaar lichaam Bonaire gaat nog meer wegen renoveren. Aan de lijst  van straten die in de planning staan om een nieuwe asfalt laag en trottoir te krijgen zijn dertien wegen toegevoegd. Dit als onderdeel van de uitvoering van het wegenprogramma.

Eerder was in een persconferentie al bekend gemaakt dat er gestart zou worden met 3 wegen: Kaya Commerce (Rincon), Kaya Gramel en Kaya Neerlandia. Nu zijn ook de overige wegen bekend die met financiering van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gerenoveerd zullen worden.

In de onderstaande tabel staan de wegen die binnen het programma dit geheel gerenoveerd worden. De wegen die gepland staan voor 2022-2023 zullen zoveel mogelijk in 2022 worden opgestart. De daadwerkelijke planning hangt mede af van het regenseizoen. In 2022 zal een aanvraag worden ingediend voor de financiering van een volgende set van te renoveren wegen.

Naast dit wegenprogramma wordt ook gekeken naar een versneld en verbeterd onderhoud van de wegen. Hiervoor wordt een onderhoudsprogramma opgesteld, dat wordt betaald uit lokale middelen. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

De werkzaamheden aan de Kaya Commerce in Rincon zijn in volle gang en lopen op schema. Nadat de stoepranden zijn aangelegd is op woensdag 17 juni begonnen aan het fundament. Daarna zal de aannemer de  stoep voorzien van klinkers en daarna zal hij het asfalt op de weg verwijderen en opnieuw aanleggen.