Let op: Betaal toeristenbelasting alleen via de officiële website!

De enige juiste website om de belasting te betalen is tourismtax.bonairegov.com.

Het hoogseizoen op Bonaire begint weer. Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en Tourism Corporation Bonaire (TCB) vragen alle bezoekers om goed op te letten bij het betalen van de toeristenbelasting (de Visitor Entry Tax). Betaal je  Visitor Entry Tax alleen via de officiële website! Sinds 1 juli 2022 moeten alle bezoekers die niet op Bonaire wonen, een Visitor Entry Tax van 75 dollar betalen, voordat ze op het eiland aankomen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 dollar. Dit bedrag vervangt de oude belastingen voor hotels en autoverhuur.

Bezoekers moeten voorzichtig zijn met andere websites die deze belasting willen innen, zogenaamde wederverkopers. Deze websites zijn niet verbonden met OLB of TCB. Ze vragen vaak veel meer geld voor hetzelfde. We hebben al een paar keer via nieuwsberichten en social media laten weten hoe je deze belasting moet betalen. De enige juiste website om de belasting te betalen is https://tourismtax.bonairegov.com.

Deze link kun je aanklikken op de officiële website van het TCB https://www.bonaireIsland.com en op de website van het vliegveld https://bonaireinternationalairport.com.

De Cyber Politie van KCPN heeft aangegeven dat deze websites van wederverkopers niet illegaal zijn. Ze bieden deze service aan als een particuliere onderneming. Het OLB en TCB zijn niet verantwoordelijk voor persoonlijke gegevens die aan deze websites worden gegeven. Wij raden je aan alleen de officiële website te gebruiken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en blijven je gegevens veilig.

OLB en TCB roepen alle luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven en duikscholen op om hun klanten en gasten de juiste website door te geven. Geef in de bevestiging aan jullie klanten en gasten de juiste link naar de officiële website en raad ze aan om de  Visitor Entry Tax online voor aankomst te betalen, zodat ze al een QR code hebben als bewijs van betaling. Dit helpt de bezoeker met een snelle toegang tot het eiland en voorkomt dat de bezoekers te veel betalen voor de  Visitor Entry Tax van Bonaire.

Voor vragen of meer informatie stuur een e-mail naar taxsupport@bonairevisitortax.com.