Kunukero’s en LVV werken verder aan professionalisering geitenhouderij

De geitenhouderij op Bonaire wordt steeds professioneler.

De geitenhouderij op Bonaire wordt steeds professioneler. Om dit doel te bereiken is onlangs een weekeinde lang via workshops gewekt aan het vergoten van kennis op het gebied van geitenhouderijen. Veel kunukero’s waren aanwezig om informatie te krijgen.

Onder leiding van sprekers Ing. Edward Berben (voormalig Hoofd van L.V.V.) en Ing. Sherwin Pourier (projectleider van Professionele Geitenhouderij) werden diverse thema’s behandeld. Belangrijke onderwerpen die aanbod kwamen rasverbetering,  voeding, huisvesting en keurmerk.

Er was ook een praktische gedeelte waar kenmerken voor het selecteren van goede moederdieren werden getoond en besproken. Door de beste geiten te selecteren, zullen door kruising met rasbokken mooie lammeren gefokt worden. Deze lammeren hebben mals vlees en kunnen voor een betere prijs verkocht worden.

Met het opfrissen en vergroten van de kennis hoopt L.V.V. de geitenhouderij nieuw leven in te blazen. Door een grote opkomst van kunukero’s zal de dienst LVV binnenkort meer workshop verzorgen.