Kunstgrasveld ATC overgedragen aan openbaar lichaam Bonaire

Het idee is om deze Koninklijke sport vorm te geven in meer wijken.”

Kralendijk – Rollend met een voetbal in de richting van gedeputeerde Pablo James Kroon overhandigde de vertegenwoordiger van BWM het veld van ATC aan het openbaar lichaam Bonaire. Vorige maand zijn daar de werkzaamheden begonnen om een kunstgrasveld aan te leggen op het veld van Atletico Tera Cora (ATC).

“Dit is het eerste veld en er volgen meer,” zei gedeputeerde Pablo James Kroon tijdens de bijeenkomst op het terrein van ATC. “ Het idee is om deze Koninklijke sport vorm te geven in meer wijken.” Zo gaf Kroon de voetbalfederatie van Bonaire (FFB) moed om door te gaan met hun plannen. De voorzitter van FFB zei ook dat dit een historisch moment is voor Bonaire. Dat het veld is verbouwd, is onderdeel van een uitgebreider plan van FFB waar al heel  lang aan wordt gewerkt.

Aanwezig bij de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van de Nederlandse voetbalbond KNVB. Onder hen voormalig voetbalinternational Aron Winter. Hij is nu één van de ambassadeurs die een speciale cursus komt geven aan voetbaltrainers op Bonaire. De door FFB en KNVB georganiseerde cursussen vinden komende weken plaats.