Kompania di tou boneiru b.v. (ktb) ondertekent concessie met OLB voor sleepdiensten

Conform deze overeenkomst wordt de sleepboot OLA op Bonaire gestationeerd.

Kompania di Tou Boneiru (KTB), een nevenvestiging van Kompania di Tou Kòrsou, heeft een concessieovereenkomst ondertekend met het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) voor het leveren van sleepdiensten voor de komende 5 jaar in de havens van Bonaire. De KTB is op Bonaire gevestigd.

Conform deze overeenkomst wordt de sleepboot OLA op Bonaire gestationeerd. Het Bonairiaanse bedrijf ‘Captain Dime’ zorgt voor een Bonairiaanse bemanning die zich gaat belasten met het operationele gedeelte van de sleepboot.

Sinds 2018 heeft de KTK haar nevenvestiging KTB gevestigd met de visie dat Bonaire over haar eigen sleepdiensten zou beschikken. Deze belangrijke aanwinst vormt de basis voor meer nauwe en langdurige commerciële samenwerkingsovereenkomsten tussen de landen, aldus minister Ruisandro Cijntje van economische ontwikkeling en toerisme van Curacao.

Bij deze gelegenheid waren namens Bonaire gedeputeerde Hennyson Thielman, havenmeester Günther Flanegin en wnd gezaghebber Nolly Oleana aanwezig. Namens Curacao waren minister Cijntje, de president commissaris van de CPA/KTK dhr Candelaria, de directeur van de KTK dhr Rojer en de directeur van de CPA dhr De Castro aanwezig.