Kaya Korona wordt gerenoveerd

De renovatiewerkzaamheden vinden plaats vanaf Kaya Karpitan tot aan Mentor (Kaya Caribe).

In opdracht van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) zal Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij (BWM) op 24 juli starten met het renoveren van de Kaya Korona. De fundering wordt versterkt, de weg krijgt een betonnen rand aan beide kanten en een trottoir. De renovatiewerkzaamheden vinden plaats vanaf Kaya Karpitan tot aan Mentor (Kaya Caribe).

Deze werkzaamheden worden verdeeld in 3 fases en duren in totaal 4 maanden. Fase 1 loopt vanaf Kaya Karpitan tot aan Kaya Gramèl. Fase 2 loopt vanaf Kaya Gramèl tot aan Kaya Kabikuchi, fase 3a vanaf Kaya Kabikuchi tot aan de Kaya Barakuda en de laatste fase 3b loopt vanaf Kaya Barakuda tot aan het kruispunt van mentor. Het OLB zal iedereen informeren over tijdelijke wegafsluitingen via advertenties in de kranten en haar Facebook-pagina’s. De vestigingen aan de Kaya Korona blijven bereikbaar via omwegen.

Infrastructuur en met name het verbeteren van onze wegen is een groot speerpunt van gedeputeerde Thielman. “Kaya Korona is een drukke hoofdweg. Wij zijn daarom blij dat we aan de laatste fase van de renovatiewerkzaamheden van deze weg kunnen beginnen. Binnenkort zullen we ook starten met de renovatie van een andere hoofdweg. Namelijk de Kaya Gobernador Debrot. Er zijn nog veel meer wegen die wij moeten asfalteren. De komende vier jaar hebben de onverharde wegen in de wijken onze prioriteit. Uiteindelijk streven wij naar goede, veilige wegen waar wij allemaal met plezier op kunnen rijden.

Tijdens de persconferentie over deze renovatie lichtte Roy Martina, directeur R&O, kort de planning voor reparatie van de wegen van 2023 toe. Tussen 2023 en 2027 wordt er meer aandacht besteedt aan het duurzaam verharden en asfalteren van de onverharde wegen in de wijken. Hierbij worden vernieuwende technieken gehanteerd die tijdbesparend, goedkoper en goed zijn voor onze natuur. Ook wordt er rekening gehouden met o.a. afwatering en het aanleggen van trottoirs. De straten die in de eerste fase op de planning staan zijn in Antriol: Kaya Helena, Kaya Rita, Kaya Johana, Kaya Ramona, Kaya Imelda, Kaya Modesta, Kaya Rita, Kaya Dominga en een deel van Kaya Maria. In Tera Kòrá: Kaya Felipe Clarinda. In Republiek: Kaya Rubi. In hato: Kaya Haarlem en Kaya Den Haag. In Playa: Kaya Londres, Kaya Cypres, Kaya Slovenia en een deel van Kaya Hulanda. In Belnem: Kaya Luna, Kaya Solo, Kaya Strea en Kaya Venus.