Kaya Korona weer open na renovatie: Fase 2 klaar!

Het laatste deel van het werk, de derde fase, start later dan gepland.

Goed nieuws voor iedereen die over de Kaya Korona rijdt: de tweede fase van de renovatie is klaar! Vanaf dinsdag 21 november 2023 kan iedereen weer gebruik maken van deze weg.

De werkzaamheden aan de Kaya Korona worden in drie delen gedaan. Nu is de tweede fase afgerond. Het laatste deel van het werk, de derde fase, start later dan gepland. Deze fase betreft de Kaya Pikuditu tot het kruispunt van de Kaya Korona, Kaya Caribe en Kaminda La Union.

De reden voor dit uitstel is dat er nieuwe ontwikkelingen zijn rond deze weg. In de afgelopen maanden zijn er nieuwe plannen gemaakt voor het gebied rond de Kaya Korona. Daarom bekijken het bestuurscollege en de Directie Ruimte en Ontwikkeling eerst hoe de wegen rond de Kaya Korona het beste aangepakt kunnen worden. De komende maanden werken we hieraan. Pas als dat klaar is, beginnen we met de derde fase.

Wat betekent dat voor u?  We zorgen ervoor dat de Kaya Korona veilig blijft voor iedereen. Daarom hebben we de slechtste delen van de weg al gerepareerd, vooral tussen de Kaya Kabikuchi en het kruispunt Mentor. Dankzij deze reparaties kunt u de weg gewoon blijven gebruiken.

We willen iedereen bedanken voor het geduld en de medewerking tijdens de werkzaamheden. We houden u op de hoogte over de voortgang van dit project.