Kans op vertraging testuitslag en bron – en contactonderzoek

Er is een kans dat burgers die op COVID-19 zijn getest, iets later dan normaal worden gebeld over de testuitslag of voor het bron- en contactonderzoek.

Er is een kans dat  burgers die op COVID-19  zijn getest, iets later dan normaal  worden gebeld over de testuitslag of voor het bron- en contactonderzoek.  Dit komt omdat bij de afdeling Publieke Gezondheid  minder mensen aan het werk zijn nu een medewerker besmet is geraakt.  De afdeling doet er alles aan om het werk zoveel mogelijk zoals altijd door te laten gaan.

Het bron- en contactonderzoek naar de besmetting bij de afdeling is nu afgerond. Er zijn maatregelen getroffen om de werkplek veilig te houden en verdere verspreiding te voorkomen.  De medewerkers die risico hebben gelopen, gebruiken nu een mondkapje.

De ruimtes bij de afdeling worden regelmatig goed gelucht. Het testen in de teststraat gaat gewoon door. Burgers die zich daar laten testen, lopen geen risico. De afdeling vraagt burgers die zich kort geleden hebben laten testen,  om hun mobiel bij de hand te hebben als ze het testresultaat afwachten.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 om een testafspraak te maken. Blijf na het testen thuis totdat u gebeld wordt over uw testresultaat. Als u positief test, legt een medewerker u uit waar u zich vanaf dat moment aan moet houden.