Integrale Wijk Ontwikkeling actief in buurten

Het herstel van het wijkcentrum Nikiboko is een voorbeeld dat het openbaar lichaam Bonaire doorgaat met de ontwikkeling in de wijken van Bonaire

Kralendijk – Het herstel van het wijkcentrum Nikiboko is een voorbeeld dat het openbaar lichaam Bonaire doorgaat met de ontwikkeling in de wijken van Bonaire. De Integrale Wijk Ontwikkeling is in het leven geroepen om de woon en leefomstandigheden in de wijken te verbeteren.
Het project Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) valt onder de Directie Samenleving en Zorg. Onlangs is besloten om een persoon te zoeken om alle activiteiten die onder IWO vallen verder te trekken. De bewoners en de wijkorganisaties kunnen er op rekenen dat er nog constructieve steun blijft komen vanuit de overheid om activiteiten te ontplooien in de wijken.
Een andere taak binnen de Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) is om de woonomstandigheden in de wijken te verbeteren. Onlangs heeft gedeputeerde Den Heyer een akkoord getekend met Fundashon Cas Boneriano ( de organisatie die zorg draagt voor de sociale woningbouw op Bonaire). Afgesproken is om aandacht te besteden aan de renovatie en onderhoud aan de wijkcentra van Nort'i Saliña, Amboina, Tera Kòrá i Antriol /Family Justice Center.De wijkorganisaties kunnen rekenen op steun vanuit het openbaar lichaam Bonaire door inzet vanuit de Integrale Wijk Ontwikkeling (IWO) om de leefbaarheid te vergroten. Bewoners moeten blij zijn om in hun wijk te wonen. Initiatieven voor meer sport en spel kunnen rekenen op steun. Dit is belangrijk voor de ouderen om zich te vermaken. Voor de jongeren zullen er meer activiteiten zijn nu de vakantie voor de deur staat.