Het Project ‘Verfraaiing van onze Malekon’ geeft meer leven aan de recreatieplekken langs de kust van Kralendijk

Het doel van het project ‘Verfraaiing van onze Malekon’ is om de boulevard veiliger en mooier te maken.

In het kader van het project 'Verfraaiing van onze Malekon' voert de Directie Ruimte en Ontwikkeling diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de Malekon.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd de muur bij Chachacha Beach en de recreatieplek met uitzicht op de Nella Craane Pier en ook de openbare ruimte met uitzicht op de Chicu Mercelina Pier geverfd in kleuren die geïnspireerd zijn door onze ‘karkó’. Ook werden banken geplaatst op deze plekken. Verder werd onderhoud verricht aan de Plasa Machi Mimi, waarbij dezelfde kleuren als in het verleden werden gebruikt.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden leuningen bevestigd aan de trap van Chachacha Beach. Bovendien werden diverse inheemse bomen geplant, zoals onder andere de ‘palu santu’, de ‘kohara spañó’, de zeedruif en de witte mangrove. Als onderdeel van het project heeft ook een lokale kunstenaar de slogan van Bonaire op de muur voor het Havenkantoor  geschilderd.  

Later, in de eerste week van juli, werd een andere fase van het project afgerond, waarbij het recreatiegebied ter hoogte van de Kas di Regata werd opgefleurd met betonnen banken en schaduwrijke palapa’s.

Het doel van het project ‘Verfraaiing van onze Malekon’ is om de boulevard veiliger en mooier te maken. In de komende fasen worden nieuwe verkeersborden geplaatst, er wordt onderhoud gepleegd aan de plantenbakken en er komen nieuwe planten in de lege bakken. Om de planten constant van water te voorzien wordt een dripsysteem aangelegd en als afsluiting van het project wordt onderhoud verricht aan de klinkers.

Met dit initiatief maken wij onze Malekon mooier en verbeteren wij haar functionaliteit, zodat de gebruikers nu nog meer van deze ruimte kunnen genieten. Onze dank voor uw medewerking, terwijl het openbaar lichaam Bonaire werkt aan een betere Malekon voor ons allemaal.