Het openbaar lichaam Bonaire werkt samen met FTpKB voor bescherming van consument

In verband met verbetering van het financieel beheer, let de overheid strenger op de naleving van zorgcontracten.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft een zorgcontract voor 6 maanden afgesloten met Fundashon Tienda pa Konsumidó Boneriano (FTpKB). Afgelopen maanden heeft het OLB in nauw overleg met het bestuur van FTpKB afgesproken dat de stichting in de komende 6 maanden een reorganisatietraject ingaat en een plan van aanpak ontwikkelt om de taken in het zorgcontract goed uit te kunnen voeren.

Pastoor Alex Senchi is aangewezen als bemiddelaar om dit proces te helpen begeleiden. Op vrijwillige basis ondersteunt hij het bestuur van de stichting in de reorganisatie. In het verleden heeft Alex Senchi al een belangrijke bijdrage geleverd bij de herstructurering en het reactiveren van FTpKB. De reorganisatie is ondertussen gestart en verloopt goed. Het bestuur heeft al concrete stappen genomen om nieuwe bestuursleden te gaan werven.

In verband met verbetering van het financieel beheer, let de overheid strenger op de naleving van zorgcontracten. Met dit beleid wil het OLB waarborgen dat overheidsgelden doelmatig worden besteed en de overeengekomen taken juist worden uitgevoerd, zodat het beoogde resultaat van de subsidie daadwerkelijk kan worden gerealiseerd. In dit kader is vorig jaar intensief overleg gevoerd met het bestuur van FTpKB, om de nadruk te leggen op versterking van de positie van de consument in lijn met de beleidsdoelstellingen van de overheid.

Gedeputeerde van Economische Ontwikkeling, Hennyson Thielman, is blij met dit verloop: “Mijn complimenten aan het bestuur van FTpKB en de bemiddelaar, die samen hard werken aan de reorganisatie van de stichting om een positieve uitkomst te bereiken, gelet op de belangrijke taak van deze instelling om de Bonairiaanse consumenten te beschermen en te informeren.”