Het openbaar lichaam Bonaire werkt aan een Centrum voor Dienstverlening

Om al haar diensten onder één dak te kunnen aanbieden

Begin 2022 gaat het openbaar lichaam Bonaire al haar diensten onder één dak aanbieden. Het gaat dan om betaaldiensten, verzoeken, vergunningen, applicaties, informatie enz. Om dit te bewerkstelligen wordt er gewerkt aan een Centrum voor Dienstverlening, een zgn. KCC (Klant Contact Centrum).

De bedoeling is dat inwoners naar het Centrum voor Dienstverlening komen om al hun overheidszaken onder één dak te regelen, zonder dat ze daarvoor naar verschillende locaties moeten. Het centrum zal gekenmerkt worden door dienstbaarheid en proactiviteit. Dit houdt in dat voordat uw documenten zoals identiteitskaart of vergunning verlopen zijn, u een kennisgeving ontvangt zodat u deze tijdig kan vernieuwen.

Het Centrum voor Dienstverlening gaat ook functioneren als E-loket. Als u niet persoonlijk langs kan komen, kunt u bellen, whatsappen of chatten met het Centrum voor Dienstverlening. Het centrum biedt de mogelijkheid dat u online kan zien wat de status van uw verzoek of documenten is. Het portaal van het Centrum voor Dienstverlening gaat miboneiru.com heten en u kunt er elk moment terecht, 24 uur per dag, 7 dagen per week op elk digitaal apparaat.

Voor onze ouderen en personen met een fysieke beperking zal het Centrum voor Dienstverlening de overheidsdiensten thuis of bij de zorginstelling aanbieden. Het Centrum voor Dienstverlening komt met bewustwordingscampagnes over hoe digitale systemen te gebruiken en zal ook trainingen verzorgen m.b.t. het gebruik van digitale systemen of hoe mensen zich kunnen aanmelden voor de diensten van het Openbaar Lichaam Bonaire.

‘Er wordt al geruime tijd gepraat over een centrum waar burgers naartoe kunnen gaan en al hun zaken met de overheid kunnen afhandelen. Nu gaan wij dit eindelijk werkelijkheid maken en ervoor zorgen dat burgers een betere en efficiënte dienstverlening van de overheid krijgen. In de begroting voor 2022 zijn fondsen begroot om het Centrum voor Dienstverlening te kunnen inrichten. Dit project maakt deel uit van het digitalisatieproces van het ambtelijk apparaat en zal ervoor zorgen dat burgers sneller klaar zijn,’ aldus de gedeputeerde van economische ontwikkeling Hennyson Thielman.

Het openbaar lichaam Bonaire voorziet dat met de invoering van dit Centrum voor Dienstverlening, de dienstverlening aan de Bonairiaanse gemeenschap beter gaat worden. De diensten zullen toegankelijk en gemakkelijk zijn en de status van alle verzoeken zal elk moment bekend zijn.