Het bestraten van het terrein rondom Parke Plasa Chiku Goeloe gestart

Er worden diverse aanpassingen gedaan op het gebied van infrastructuur en groenvoorziening.

De werkzaamheden rondom het druk bezochte Parke Plasa Chiku Goeloe in Antriol zijn deze week van start gegaan om het gebied zo aantrekkelijker en veiliger te maken. Er worden diverse aanpassingen gedaan op het gebied van infrastructuur en groenvoorziening.

Bestrating

De parkeerplaatsen en het gebied rondom het park worden bestraat en er wordt een verhoogd trottoir aangelegd rekening houdend met mindervaliden. Alle kabels worden naar beneden gehaald en ondergronds verwerkt. Er komt nieuwe energiezuinige LED- straatverlichting wat bijdraagt aan het veiliger maken van de omgeving en tevens besparen we ook op kosten voor beheer en onderhoud. Daarnaast wordt ook een lijngoot aangelegd voor het garanderen van voldoende afwatering.

Groene omgeving

Een groene omgeving heeft veel voordelen en daarom vindt gedeputeerde Hennyson Thielman het van belang dat hier rekening mee wordt gehouden bij projecten. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, draagt bij aan de leefbaarheid van de omgeving, verbetert het milieu, vermindert luchtvervuiling en verkoelt extra tijdens de extreem warme periodes.

Parke Chiku Goeloe

Het park wordt gebruikt voor verschillende activiteiten van jong tot oud. Elk jaar wordt hier de viering van de Dag van Antriol gehouden. Er worden wekelijks karate lessen gegeven, er zijn buiten fitnesstoestellen beschikbaar voor iedereen en er is een zaal beschikbaar voor formele en feestelijke bijeenkomsten.

Wij houden u op de hoogte van alle wegwerkzaamheden en projecten via onze facebookpagina en persberichten.