Heropening Slachthuis Bonaire: Een Samenwerkingsproject van OLB en LNV

Na een lange renovatie heropent het slachthuis op haar deuren.

Na een lange renovatie heropent het slachthuis op haar deuren. De renovatie was een gezamenlijk initiatief van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Deze heropening markeert een belangrijke stap voorwaarts.

Verbeterde veiligheidsaspecten en faciliteiten

Met de heropening van het slachthuis markeert het slachthuis een nieuw tijdperk. Het is nu mogelijk om verschillende diersoorten te slachten met moderne apparatuur. Bovendien heeft het slachthuis nu een modern ingericht kantoor voor het veterinaire team.

Eerbetoon aan initiator Christianne Bruschke

Het project wordt met dankbaarheid herinnerd aan Christianne Bruschke, de initiator van dit project. Haar inzet en toewijding hebben een blijvende impact gehad, hoewel ze helaas niet heeft kunnen meemaken hoe haar visie tot leven is gekomen. Ter ere van haar nalatenschap is bij het slachthuis een bankje neergezet.

Erkenning van inzet

Als blijk van waardering voor de toewijding van het personeel ontvangen 5 leden van de afdeling een speciaal cadeau van het hoofd van de veterinaire afdeling Claire Cointepas. Hun toewijding en vakmanschap hebben bijgedragen aan het succes van dit project.

Ceremonie en toespraken

Tijdens een plechtige ceremonie, geleid door de heer Sint Jago, hebben verschillende sprekers gesproken over het belang van voedselkwaliteit en de bevordering van lokale voedselproductie. Onder de sprekers waren onder andere Hoofd van de afdeling Landbouw-, Veeteelt- en Visserij (LVV) Maurice Adriaens, vertegenwoordiger van het Ministerie van LNV Eelco Ronteltap, mevrouw Claire Cointepas, afdelingshoofd Veterinaire afdeling, en gedeputeerde Clark Abraham.

Rondleiding en afsluiting

Na afloop van de ceremonie kregen alle aanwezigen de gelegenheid om het gerenoveerde slachthuis te bezichtigen tijdens een inspirerende rondleiding, waarbij de vernieuwde faciliteiten en verbeterde voorzieningen werden getoond.