Gezaghebber reageert op dreigbericht op facebook

Ik heb aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en heb de anderen die in de post worden genoemd aangeraden eveneens aangifte te doen.

Op facebook is vandaag een post geplaatst met dreigementen aan het adres van gezaghebber Rijna, de gedeputeerden Kroon en Den Heyer alsmede oud-gedeputeerde en huidig fractieleider van de MPB Tjin Asjoe.

“Als gezaghebber heb ik met afschuw kennis genomen van deze anoniem geplaatste post. Binnen de rechtsstaat die wij zijn, is alle ruimte voor discussie over het overheidsbeleid en het bekritiseren van individuele bestuurders. Maar het intimideren of in dit geval nog erger bedreigen van personen, of zij nu bestuurder of gewoon burger zijn, mag nooit worden getolereerd”, aldus gezaghebber Rijna.

“Ik heb aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en heb de anderen die in de post worden genoemd aangeraden eveneens aangifte te doen. Maar ik wil benadrukken dat dit voorval niet alleen een zaak van justitie is. Het is belangrijk dat wij als samenleving afstand nemen van grensoverschrijdende uitingen op sociale media en dan bedoel ik ook beledigende en/of kwetsende berichten. Deel deze niet, maar verwijder ze onmiddellijk en in het geval u de afzender kent: spreek hem of haar erop aan.”

“Bonaire is een kleine gemeenschap met soms grote verschillen van mening. Daar is helemaal niets mis mee, als we ons maar blijven realiseren dat wij elkaar nodig hebben om ons eiland beter te maken voor de na ons komende generaties. Vandaar mijn oproep: laten wij respectvol met elkaar omgaan. En aan de afzender van de dreigpost zeg ik: laten we een afspraak maken zodat u mij kunt vertellen wat u dwarszit”, aldus gezaghebber Rijna.