Geplande Oefening door de Crisisorganisatie van het OLB

Het Openbaar Lichaam Bonaire kondigt een geplande rampenbestrijdingsoefening aan op donderdag 25 januari van 08:00 tot 11:30.

Het Openbaar Lichaam Bonaire kondigt een geplande rampenbestrijdingsoefening aan op donderdag 25 januari van 08:00 tot 11:30. Gedurende deze periode kunnen bewoners de aanwezigheid van crisisteams en hulpdiensten opmerken in bepaalde gebieden. Deze aanwezigheid maakt deel uit van de geplande activiteiten en zou geen aanleiding moeten geven tot bezorgdheid.

Verschillende instanties en noodhulpdiensten, waaronder het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB), zullen deelnemen aan deze oefening.

De oefening is een essentieel onderdeel van het jaarlijkse oefenprogramma, bedoeld om de paraatheid en respons van nooddiensten te versterken.

De crisisorganisatie benadrukt dat er tijdens deze oefening wordt gestreefd naar het minimaliseren van eventuele overlast voor de bevolking. Het is belangrijk om te weten dat de oefening geen invloed zal hebben op de normale dienstverlening; deze zal ongestoord doorgaan voor alle betrokken partijen.

Bewoners en bedrijven zullen geen hinder ondervinden van deze oefening.