Geen patiënten met Covid-19 in ziekenhuis op Bonaire

Op Aruba en Curaçao zijn veel patiënten met Covid-19 of griep in het ziekenhuis opgenomen.

Op Bonaire zijn nu geen patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Zo laat dokter Michael Mercuur, hoofd van de afdeling Publieke Gezondheid weten. “Bij Bonlab en het lab van Fundashon Mariadal is er geen toename van infecties aan de luchtwegen, zoals Covid-19. Bij de huisartsen ook niet. We staan in nauw contact met hen,” zo verklaart Mercuur.

Er zijn op Bonaire ook geen mensen met griep in het ziekenhuis opgenomen. Op Aruba en Curaçao zijn veel patiënten met Covid-19 of griep in het ziekenhuis opgenomen. “Hierdoor vragen mensen op Bonaire zich af hoe ons eiland ervoor staat. Onze situatie is gunstig maar we moeten wel rekening houden dat het zou kunnen veranderen. Vooral omdat er veel verkeer is tussen Bonaire, Aruba en Curaçao.”

Er zijn mensen die ernstig ziek kunnen worden als ze griep of Covid-19 krijgen. Het gaat om ouderen en mensen met een ziekte die ze voor het leven hebben. Bijvoorbeeld diabetes, longziekten, nierziekten, hart- en vaatziekten, kanker. Het advies aan deze mensen is om de coronaprik te halen.

Dat kan op afspraak op donderdag van 10:00 – 12:00 uur bij de afdeling Publieke Gezondheid, Kaya Gilberto F. Croes 24. Afspraken kunnen via het gratis nummer 0800 0800 worden gemaakt. Personen met een zwakke gezondheid kunnen de griepprik bij hun huisarts halen.

Iemand met klachten zoals koorts, hoesten, neus- en keelklachten, kan ervoor zorgen dat anderen niet besmet raken. Het is belangrijk om afstand te houden, ruimten goed te luchten, de handen regelmatig te wassen en te hoesten of niezen in de elleboog. Als de klachten snel verergeren en iemand kortademig of verward wordt, moet de persoon meteen naar de huisartsenpost. Of naar de spoedeisende hulp.