Gedeputeerde Thielman overhandigt het derde toerismeboek ‘Toerisme op Bonaire

Met dit boek wilt het OLB onze jongeren meer betrekken bij de ontwikkeling van ons toerisme.

Op dinsdag 19 oktober 2021 heeft de gedeputeerde van toerisme Hennyson Thielman samen met Tourism Corporation Bonaire (TCB) onze basisscholen bezocht om het derde toerismeboek te overhandigen. Het toerismeboek is voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8 en de titel van het derde toerismeboek luidt: ‘Toerisme op Bonaire, een Authentieke Ervaring’. Het boek is gewijd aan de authentieke ervaringen van Bonaire, inclusief de geschiedenis, flora en fauna, activiteiten en nog veel meer.

‘Dit educatieve boek geeft uitleg over verschillende aspecten van onze toeristische sector, bijvoorbeeld over onze cultuur, activiteiten die gedaan kunnen worden op Bonaire, waar toeristen door aangetrokken worden en het voordeel van toerisme voor ons eiland. Dit initiatief maakt deel uit van de visie van het Herstelplan voor Toerisme – Tourism Recovery Plan die als prioriteit heeft om meer participatie van onze samenleving bij de ontwikkeling van toerisme te betrekken. Dit zal helpen onze samenleving te motiveren om niet alleen de waarde van de industrie te begrijpen, maar hen ook deel uit te laten maken van de opbrengsten en de verschillende mogelijkheden van inkomsten in te zien,’ aldus de gedeputeerde van toerisme Hennyson Thielman.

Met dit boek wilt het OLB onze jongeren meer betrekken bij de ontwikkeling van ons toerisme. Door middel van de verschillende verhalen willen wij hun bewust maken van de sector en hun belangstelling laten groeien, zodat zij mogelijkerwijs in de toekomst in de toeristische sector van ons eiland gaan werken. De bedoeling is om dit initiatief verder uit te breiden en excursies te organiseren in de sector en ook activiteiten en trainingen, zodat onze jongeren meer informatie kunnen krijgen over de toeristische industrie.