Gedeputeerde Thielman sluit intentieovereenkomst met zustereilanden om landbouw te stimuleren

Met als doel samenwerking met landbouworganisaties en informatieuitwisseling

Gedeputeerde Hennyson Thielman heeft een intentieovereenkomst gesloten tussen de 6 zustereilanden (Aruba, Curacao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba) om landbouw te stimuleren en deze naar een hoger niveau te tillen. Het doel van de overeenkomst is om samen te werken met landbouworganisaties en informatie met elkaar uit te wisselen.

Wij moeten gaan zorgen voor meer productie van ons eigen voedsel op onze eilanden’, aldus gedeputeerde Thielman in zijn toespraak tijdens zijn bezoek aan Aruba in het kader van de landbouwconferentie Dutch Caribbean Agriculture Visioning Process Conference. ‘Dit gaat niet vanzelf. Landen die de laatste jaren een ontwikkeling hebben doorgemaakt op landbouwgebied, zijn daarin geslaagd omdat hun regering veel geld heeft geïnvesteerd om deze sector te stimuleren. Onze landbouwafdelingen moeten als kenniscentra optreden om alle boeren te ondersteunen. Wij moeten de boer faciliteren en ondersteunen zodat hij zich beter kan ontwikkelen’.

Vervolgens heeft gedeputeerde daaraan toegevoegd: ‘Onze visie is om de kwaliteit van het voedsel dat wij produceren te garanderen en ook om een landbouwsector te ontwikkelen, waarbij wij dit niet langer als hobby doen, maar dit op een professionele en georganiseerde wijze aanpakken, zodat de boer een vast en duurzaam inkomen heeft. Het is ook belangrijk dat wij de producten tegen een betere prijs op de markt kunnen brengen’.