Gedeputeerde Hennyson Thielman eert de pers met ontbijt

Gedeputeerde Thielman heeft namens het BC een ontbijt aan diverse leden van mediaorganisatie aangeboden als dank voor hun werk om onze samenleving te informeren.

Vandaag op de dag van de pers, heeft gedeputeerde Hennyson Thielman van Communicatie namens het Bestuurscollege een ontbijt aan een vertegenwoordiger van iedere mediaorganisatie aangeboden als dank voor hun werk om onze samenleving te informeren.

Hierbij heeft gezaghebber Edison Rijna ook het woord gevoerd, hij erkende het belangrijke werk dat de pers voor de gemeenschap doet. De pers is de vierde pijler van onze democratie, de gezaghebber hoopt dat de pers ons scherp blijft houden en onze gemeenschap informeert op basis van feiten en ware gebeurtenissen. De gezaghebber benadrukte ook dat de pers een zware taak in onze gemeenschap heeft en een grote verantwoordelijkheid. Aan het eind verklaarde de gezaghebber te hopen dat deze dag een dag van bezinning kan zijn zodat de pers dit werk op een goede manier kan blijven doen om het volk goed te informeren.

Gedeputeerde Thielman van Communicatie hield ook een toespraak en bracht naar voren dat de pers een belangrijke rol heeft in onze gemeenschap. De pers heeft de taak om te onderzoeken wat in de gemeenschap gebeurt, niet alleen bij het bestuur maar ook bij de privé sector. De gedeputeerde stond even stil bij een lid van de internationale pers, Jamal Khashoggi. Deze persoon ging op onderzoek uit en ging diep in op bepaalde zaken die goed waren voor de gemeenschap. Maar tegelijkertijd waren er krachten tegen hem en werd hij zelfs vermoord. Dit bewijst de belangrijke rol die de pers heeft in onze gemeenschap om informatie te vergaren en gebruik te maken van manieren om dingen aan het licht te brengen. De pers heeft een rol om dit te doen. De pers krijgt te maken met krachten die haar tegenwerken en verhinderen om bepaalde informatie te publiceren, maar de pers moet haar werk blijven doen.

Tenslotte zei de gedeputeerde namens het Bestuurscollege dankbaar te zijn met de rol van de pers. Thielman benadrukte dat beide partijen een verantwoordelijkheid hebben om te communiceren, de informatie objectief te bekijken en te zorgen dat de waarheid naar voren komt. Ervan uitgaande dat een medaille twee kanten heeft.

De gedeputeerde bedankte de pers voor hun onvermoeibare inzet en wenste hen een fijne Dag van de Pers.