Gedeputeerde Den Heyer ontvangt Referentiekader en leerlijnen Papiamentu

Deze leerlijn geeft suggesties voor de opbouw en inrichting van het onderwijsaanbod Papiamentu voor de verschillende niveaus.

“Op de foto gedeputeerde Nina den Heyer samen met Marion Snetselaar.”

Gedeputeerde Nina den Heyer van Onderwijs en directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs Inge Vossenaar van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben tijdens een conferentie die gisteren bij het Divi Flamingo Beach Resort werd gehouden, de eerste exemplaren van het Referentiekader en de leerlijnen Papiamentu in ontvangst mogen nemen.

Het doel van het Referentiekader en de uitwerking ervan in een leerlijn is om vanuit meertalig perspectief de positie van het Papiamentu als moedertaal en grootste omgevingstaal in en buiten het onderwijs op Bonaire te versterken. Het Referentiekader is daarom uitgewerkt in een doorlopende leerlijn voor het schoolvak Papiamentu.

Deze leerlijn geeft suggesties voor de opbouw en inrichting van het onderwijsaanbod Papiamentu voor de verschillende niveaus en illustreert hoe de moeilijkheidsgraad van dit aanbod door de jaren heen toeneemt. “Dit is een belangrijke volgende stap in de erkenning en bestendigen van het Papiaments”, aldus de gedeputeerde.