Gedeputeerde Craane wil in gesprek met hotel en restaurant branche over rioolwaterheffing

De rechter heeft besloten dat de verordening voor de rioolwaterheffing, zoals vastgesteld door de Eilandsraad, niet geldig is.

De rechter heeft besloten dat de verordening voor de rioolwaterheffing, zoals vastgesteld door de Eilandsraad, niet geldig is. Het Bestuurscollege heeft vernomen dat de rechter deze uitspraak heeft gedaan in het geschil dat was aangespannen door Bonhata over de verordening voor de rioolwaterheffing.

"Het openbaar lichaam Bonaire heeft de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan, maar ik geef de voorkeur aan een gesprek. Het is mijn eerste keuze om samen met belanghebbenden in overleg te treden en een nieuwe regeling te vinden die aan de Eilandsraad kan worden voorgelegd. Binnenkort zullen belanghebbenden hiervoor een uitnodiging ontvangen," zei Gedeputeerde Craane.

Bonhata was het er niet mee eens dat met name hotels en restaurants veel meer moesten betalen dan huishoudens en kantoren. De rechter heeft hen gelijk gegeven. Volgens de rechter is de verordening die de Eilandsraad heeft aangenomen in strijd met het principe van gelijkheid en evenredigheid.