Feestelijke opening Kinderboekenweek in aula SGB

Bij de opening zijn schrijvers van kinderboeken aanwezig.

Op zondag 12 november vindt van 16:00 tot 18:30 uur de feestelijke opening van de Kinderboekenweek plaats in de aula van SGB in Playa.  De organisatie van de Kinderboekenweek is in handen van de Openbare Bibliotheek Bonaire.  Het thema van dit jaar is ‘Na mi kas.’

Bij de opening zijn schrijvers van kinderboeken  aanwezig. Het gaat om Jenny Coffy, Giovanni Gijsbertha,  Vianella Girigorie, Denice De Jong Rekwest. Verhalenverteller Guinetta de Palm en de lokale regisseur/scenarioschrijver Sendion Balentin zijn ook aanwezig. 

Giovanni Gijsbertha heeft speciaal voor de Kinderboekenweek het boek ‘Fakansi den pasado’ geschreven. ‘Fakansi den pasado’ wordt bij de opening officieel ‘gedoopt’. De  kinderen van ACE Kids Club treden bij de opening op. Ze vertellen met zang en dans een verhaal. ACE Kids Club heeft voor Kinderboekenweek 2023 een lied en videoclip gemaakt.

In de week van 13 november 2023 bezoeken de schrijvers, de verhalenverteller en de regisseur/scenarioschrijver verschillende scholen. Op 14 november is er een speciale activiteit voor ouders bij de bibliotheek. In een interactieve sessie geven deskundigen tips aan ouders hoe je een huis verandert in een warm en comfortabel nest.  De sessie wordt van 18:00 tot 19:00 uur gehouden.

Tijdens de Kinderboekenweek krijgen klanten het boek ‘Fakansi den pasado’ gratis mee bij een aankoop van 15 dollar bij boekhandel Bruna of boekhandel Del Mar. De Kinderboekenweek wordt op 18 november bij boekhandel Bruna met een disco van letters afgesloten.