Feestelijke opening 30ste editie van de Kinderboekenweek

Van 13 tot en met 18 november 2022 is het kinderboekenweek deze wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Bonaire.

Het thema van dit jaar is ‘Gi-ga-groen’ en zal over natuur gaan. Voor de Kinderboekenweek zijn alle kinderen welkom om langs te komen bij de bibliotheek om boeken in het thema van dit jaar te lezen of te lenen. De feestelijke opening  van de Kinderboekenweek vindt plaats op zondag 13 november tussen 16:00 en 18:30 uur bij de parkeerplaats van de bibliotheek aan de Kaya Gramel z/n en iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

De Openbare Bibliotheek Bonaire viert de Kinderboekenweek dit jaar  feestelijk met alle basisscholen en leerjaar 1 en 2 van Scholengemeenschap Bonaire VMBO en Liseo. De nadruk van de Kinderboekenweek ligt op ‘duurzaamheid’. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het planten van je eigen eten, recyclen, bewust zijn van het milieu etc. Er zijn verschillende sprekers uitgenodigd die iets over duurzaamheid komen vertellen. Tijdens deze week zullen meerdere activiteiten in de bibliotheek en bij scholen worden georganiseerd over dit thema. Het doel is om kinderen meer kennis te geven over de natuur en duurzaamheid. Door de sprekers en het leuke aanbod aan boeken die over dit onderwerp gaan worden kinderen gestimuleerd te denken over dit thema. Kinderen zijn de toekomst van Bonaire en door ze te inspireren duurzamer te leven zullen ook zij een bijdrage aan de duurzame toekomst het eiland kunnen geven.

De Kinderboekenweek is een jaarlijkse traditie en dit jaar zal de 30ste editie zijn die de Openbare Bibliotheek Bonaire organiseert. Dit doet de bibliotheek  om de leesvaardigheid onder de jeugd te bevorderen. Door lezen te stimuleren, over boeken te praten en verschillende talige activiteiten te organiseren kan de leesvaardigheid van het kind worden gestimuleerd. (Voor)lezen is erg belangrijk en vormt de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Daarnaast zet lezen kinderen niet alleen het denken, maar leert het kinderen ook hoe anderen beter te begrijpen. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek en de openbare bibliotheek kan worden gebeld naar 7155344.