Extreme warmte op Bonaire

Deze week ervaren we extreme warmte op het eiland door een ongebruikelijke windstilte.

Deze week ervaren we extreme warmte op het eiland door een ongebruikelijke windstilte. Normaal gesproken zorgt de passaatwind voor verkoeling, maar de afwezigheid hiervan maakt de huidige temperaturen bijzonder intens. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en maatregelen te nemen om veilig en comfortabel te blijven.

Tips om om te gaan met de hitte:

  1. Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water, zelfs als je geen dorst hebt. Vermijd alcohol en cafeïne, aangezien deze vochtverlies kunnen verergeren.
  2. Vermijd de heetste uren van de dag: Probeer fysieke inspanningen te vermijden tussen 11:00 uur en 16:00 uur, wanneer de zon het felst is. Zoek verkoeling in schaduwrijke plekken of binnenshuis.
  3. Draag lichte kleding: Kies voor luchtige, katoenen kleding in lichte kleuren die het lichaam koel houdt en zweet absorbeert.
  4. Houd je huis koel: Sluit gordijnen en jaloezieën overdag om de warmte buiten te houden. Gebruik ventilatoren om luchtcirculatie te bevorderen, maar zorg ervoor dat je niet direct op een ventilator gericht zit.
  5. Let op kwetsbare groepen: Ouderen, kinderen en mensen met chronische aandoeningen zijn extra gevoelig voor de hitte. Zorg ervoor dat zij voldoende drinken en niet te lang buiten zijn.
  6. Zoek verkoeling in het water: Zwemmen in de zee of een zwembad kan helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen. Vermijd echter langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming.

Deze extreme hitte kan een grote impact hebben op de gezondheid en het dagelijks leven. Blijf daarom alert en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om jezelf en je dierbaren te beschermen. Voor extra informatie en actuele updates kunt u altijd de website bezoeken: www.bonairecrisis.com.