Extra toezicht op het water tijdens regatta voor ieders veiligheid

De Maritiem Hub gaat extra letten op de veiligheid op het water tijdens de komende regatta.

De Maritiem Hub gaat extra letten op de veiligheid op het water tijdens de komende regatta. Ze kijken vooral naar hoe waterscooters en boten zich gedragen op het water. Ook is de noordpier alleen open voor in- en uitklaren, niet voor aanmeren, als er een schip ligt. Door de noordpier alleen open te houden voor in- en uitklaren, blijft alles goed en veilig verlopen tijdens de regatta.

Het is heel belangrijk dat waterscooters zich goed gedragen om ongelukken te voorkomen tijdens de regatta. Er zijn regels voor waar en hoe snel ze mogen varen om iedereen veilig te houden. Dit geldt ook voor boten. Ze moeten zich houden aan de internationale vaarregels om botsingen te voorkomen. Waterscooters mogen niet in het lichtblauwe gebied varen tijdens het bootfestival. Ze moeten ook rustig varen tussen de boeien en mogen niet dichtbij zwemmers op opblaasfiguren komen. Boten moeten ook veilig varen, zeker omdat het drukker op het water zal zijn.

Het Marinepark is een beschermd gebied. Daarom mogen boten er niet ankeren. Dit beschermt de mooie onderwater natuur van Bonaire. Het van tevoren reserveren van boeien helpt om te voorkomen dat het te druk wordt en dat het milieu wordt beschadigd.

Het Havenkantoor en het openbaar lichaam Bonaire (OLB) vinden veiligheid heel belangrijk tijdens de regatta. Ze hopen op een veilig en leuk evenement voor iedereen. Ze vragen alle bootgebruikers om samen te werken en de regels te volgen. Zo wordt de regatta voor iedereen een succes.

Het Havenkantoor en het OLB wensen iedereen een veilige en leuke regatta toe.