Extra ondersteuning scholen bij nieuwe uitbraak in de toekomst

Op scholen wordt in de toekomst een vaste medewerker van de school aangesteld om de afdeling Publieke Gezondheid te ondersteunen bij een uitbraak.

Op scholen wordt in de toekomst een vaste medewerker van de school aangesteld om de afdeling Publieke Gezondheid te ondersteunen bij een uitbraak. Dat hebben de scholen en de afdeling Publieke Gezondheid met elkaar besproken in een overleg. De twee partijen gaan nog met elkaar praten welke taken de medewerker van de school bij een uitbraak krijgt.

Het overleg was bedoeld om samen te kijken wat er nog meer gedaan kan worden om bij een nieuwe uitbraak in de toekomst de kans op verspreiding van het virus nog meer in te dammen. Zo is er gesproken over de mogelijkheid om de klaslokalen nog vaker te luchten. De scholen en de afdeling Publieke Gezondheid zijn tevreden over de samenwerking tijdens de grote uitbraak op scholen van een tijd terug.

Bij het overleg is er ook gesproken over andere maatregelen die genomen kunnen worden. De scholen en Publieke Gezondheid moeten verder met elkaar praten over welke nieuwe maatregelen het beste hiervoor zijn. Als het duidelijk is wat wel en niet haalbaar is, worden de ouders van de leerlingen en de samenleving hierover geïnformeerd.