Extra controles bij stranden en kunuku tijdens Paasdagen

KPCN en de Directie Toezicht en Handhaving voeren tijdens de vrije Paasdagen extra controles uit bij stranden en bij de kunuku.

Kralendijk - KPCN en de Directie Toezicht en Handhaving voeren tijdens de vrije Paasdagen extra controles uit bij stranden en bij de kunuku. Daarbij wordt scherp gelet of mensen zich bij voorbeeld op het strand houden aan het kampeerverbod. Aan het strand, op zee en in de kunuku geldt een samenscholingsverbod. Ook is het verboden om in openbare ruimten zoals bij stranden alcohol te drinken. De scherpe controles zijn nodig nu de lockdown is verlengd met twee weken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Op Goede Vrijdag en Paaszondag zijn de winkels dicht. Mensen kunnen ervoor kiezen om dan naar het strand te gaan. KPCN en de Directie Toezicht en Handhaving zullen bij de stranden borden plaatsen om bezoekers aan de strenge maatregelen te herinneren. Mensen van een huishouden mogen naar het strand of de kunuku. Maar het is niet de bedoeling dat ze daar met anderen van buiten hun huishouden contact hebben.

Gezaghebber Edison Rijna verklaarde eerder dat hij voorlopig geen strandverbod wil. Rijna vindt dat burgers de kans moeten hebben om zich te ontspannen. De gezaghebber verwacht dan wel dat burgers zich aan de regels houden gezien de besmettingen op het eiland.