Energietoeslag ook voor huishoudens met maandelijks inkomen van 2033 -3817 dollar

Minima kunnen vergoeding nog steeds aanvragen.

Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar en maximaal  3.817 dollar, kunnen ook de  vergoeding van 1.300 dollar aanvragen voor de stroomrekening. Sinds vorig jaar konden huishoudens met een minimum inkomen al de vergoeding van 1.300 dollar aanvragen. Het Bestuurscollege heeft besloten dat vanaf nu niet alleen de minima maar ook huishoudens met een inkomen tussen 2.033 – 3817 de vergoeding aan kunnen vragen. Burgers kunnen de vergoeding online aanvragen op www.bonairegov.com, kijk bij campagnes. 

De vergoeding wordt één keer gegeven. Het bedrag van 1.300 dollar wordt op de WEB-rekening van de aanvrager gestort, of als token gegeven aan huishoudens met Pagabon.

Het is mogelijk om vanaf 6 februari 2023 de vergoeding tijdens spreekuren bij buurtcentra aan te vragen. De datums en tijden van de spreekuren staan op www.bonairegov.com

Aan de hand van het aantal  personen in een huishouding en de hoogte van de maandelijkse inkomen(s),  wordt bepaald of een persoon de toelage krijgt. Om de vergoeding te krijgen,  mag een alleenstaande zonder kinderen een inkomen hebben van maximaal 2.033 dollar.  Voor een alleenstaande met 1 minderjarig kind is het maximum aan inkomen 2.551 dollar. Een alleenstaande met 2 of meer minderjarige kinderen mag maximaal 3.069 dollar aan inkomen hebben.

Wanneer twee volwassenen zonder kinderen een huishouding vormen, is het maximum inkomen voor hen samen 2.782 dollar. Als twee volwassen en een minderjarig kind een huishouding vormen, ligt het maximum inkomen voor hen samen op 3.299 dollar. Voor een huishouden met twee volwassen en twee of meer minderjarigen, is het maximum inkomen voor hen samen 3.817 dollar. Voor huishoudens met meer dan twee volwassene wel of niet met minderjarigen, ligt het maximum gezamenlijk inkomen op 3.817,-.

Bij het aanvragen van de vergoeding moeten de loonstroken van de afgelopen 3 maanden worden overlegd, of de bankafschriften van de afgelopen drie maanden. Burgers die inkomsten hebben van een eigen onderneming moeten  een bewijs van inschrijving van de Kamer van Koophandel overleggen. En ook de bankafschriften van de afgelopen drie maanden.

Burgers die inkomsten hebben van losse klussen, moeten de bankafschriften van de afgelopen drie maanden overleggen. Personen die een pensioen ontvangen, mensen die AOV ontvangen of een pensioen van een bedrijf, moeten de brief overleggen dat ze pensioen/AOV ontvangen. Zij moeten ook de bankafschriften van de afgelopen drie maanden inleveren. Personen met een bijstandsuitkering (onderstand),moeten een brief overleggen van SZW.

Voor vragen over de energietoelage kunnen burgers mailen naar koriente@bonairegov.com of bellen/appen naar het nummer 701 1055.