Eerste bezoek cruiseschip Rotterdam aan Bonaire

Het cruiseschip Rotterdam van Holland America Line heeft afgelopen weekend Bonaire voor de eerste keer bezocht

Het cruiseschip Rotterdam van Holland America Line heeft afgelopen weekend Bonaire voor de eerste keer bezocht. De Rotterdam voer in de vroege ochtenduren de haven van Bonaire binnen met in totaal 1531 passagiers en 1000 bemanningsleden aan boord.

Byron Tromp van het scheepsagentschap Armada Port Agency heeft de kapitein van het schip Bas van Dreumel en zijn bemanning verwelkomd op Bonaire. Dit vond plaats in aanwezigheid van waarnemend gezaghebber Reynold Oleana, gedeputeerde van toerisme Hennyson Thielman, havenmeester Günther Flanegin, loods Daimiro Janga en Rolanda Marin van de Tourism Corporation Bonaire – TCB.

In zijn toespraak heeft waarnemend gezaghebber Reynold Oleana kapitein Dreumel informatie gegeven over Bonairiaanse cultuur en natuur. Gedeputeerde Thielman vertelde hoe belangrijk het cruise-toerisme voor ons eiland is en dat hij bijzonder dankbaar is dat de Rotterdam op 17 december 2021 Bonaire weer aandoet.

De heren Oleana en Thielman hebben namens het openbaar lichaam Bonaire de Bonairiaanse vlag overhandigd aan kapitein van Dreumel en daarbij uitgebreid uitleg gegeven over de betekenis van de vlag. Van havenmeester Günther Flanegin kreeg de kapitein een ingelijste foto van het moment waarop de Rotterdam de haven van Bonaire binnenvoer.

Rolando Marin en Joanny Trinidat van de Tourism Corporation Bonaire (TCB) hebben het boek ‘Bonaire Point to Point’ overhandigd met prachtige illustraties van de Bonairiaanse natuur onder water en op het land.

Tot slot kreeg de kapitein van Byron Tromp van het scheepsagentschap Armada Port Agency het boek ‘Monument Bonaire, dat handelt over huizen van vroeger op ons eiland. Kapitein Bas van Dreumel was zeer verheugd en dankbaar met het bezoek van onze bestuurders en andere professionals en als blijk van waardering overhandigde hij als herinnering een model van het cruiseschip Rotterdam in Delfst blauw.