Eerste bezoek cruiseschip Carnival Magic aan Bonaire

Van de havenmeester kreeg de kapitein een ingelijste foto van het moment waarop de Carnival Magic de haven van Bonaire binnenvoer.

Het cruiseschip Carnival Magic heeft Bonaire voor de eerste keer bezocht. De Carnival Magic is in de ochtenduren op Bonaire aangekomen met in totaal 3213 passagiers aan boord.

Op 19 januari 2015 heeft het eerste cruiseschip van de Carnival Cruise Lines, de Carnival Liberty, Bonaire bezocht. In datzelfde jaar hebben nog zes cruiseschepen van de Carnival Cruise Lines Bonaire aangedaan.

Byron Tromp van het scheepsagentschap Armada Port Agency heeft kapitein Rosario Arena en zijn bemanning verwelkomd op Bonaire. Dit vond plaats in aanwezigheid van Orphaline Saleh die het Bonairiaanse eilandbestuur vertegenwoordigde, havenmeester Günther Flanegin en Elisiër Angel, project coordinator bij de Tourism Corporation Bonaire - TCB.

Namens het Bonairiaanse eilandbestuur heeft Orphaline Saleh de Bonairiaanse vlag overhandigd aan kapitein Rosario Arena en een uitgebreide uitleg gegeven over de betekenis van de vlag. Van havenmeester Günther Flanegin kreeg de kapitein een ingelijste foto van het moment waarop de Carnival Magic de haven van Bonaire binnenvoer.

Elisiër Angel van de TCB heeft de kapitein het boek ‘Bonaire Point to Point’ overhandigd met illustraties van de duikplekken van Bonaire en hun verhaal.

Van Byron Tromp van het scheepsagentschap Armada Port Agency kreeg de kapitein een boek over de geschiedenis van het Washington Park. Het boek is zowel in het Papiamentu als in het Engels.

Kapitein Rosario Arena toonde zich dankbaar voor zijn geschenken en als blijk van waardering heeft hij een aandenken aan het cruiseschip Carnival Magic overhandigd aan Orphaline Saleh. In de late middaguren is het cruiseschip vertrokken met bestemming Grand Turk.