Dringende oproep om herhaalprik vóór 27 november 2022 te halen

Na 26 november 2022 geen capaciteit voor prikken grote groepen

De afdeling Publieke Gezondheid doet een dringende oproep aan burgers om de  herhaalprik vóór 27 november 2022 te halen.  Na 26 november 2022 is het niet mogelijk om zoals nu grote groepen mensen tegelijk de herhaalprik te geven. Publieke Gezondheid heeft de capaciteit er niet voor. Vanaf 27 november 2022 kunnen burgers de herhaalprik alleen op afspraak krijgen. Zo heeft  dokter Michael Mercuur, hoofd van de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt.

Publieke Gezondheid gaat de komende weken op meer plekken burgers de mogelijkheid bieden om de herhaalprik te halen. Zo staat er voor vrijdag 11 november 2022 een priksessie bij El Mundo gepland. Het idee is om de komende weken op meer plekken een prikevenement te houden. Het blijft mogelijk om de herhaalprik bij SGB in Playa, de Chinese Club en in Rincon te halen. 

Tot nu toe hebben niet veel mensen de herhaalprik gehaald. ,,We zijn  op 15 oktober van dit jaar begonnen om de herhaalprik aan te bieden. Dit hebben we gedaan omdat we rekening houden met een coronagolf  aan het eind van het jaar wanneer veel mensen het eiland bezoeken. Helaas hebben maar 814 burgers de coronaprik gehaald, dit is 5% van de mensen die in aanmerking voor de prik komen, ” zo heeft dokter Mercuur verklaard.

,,Ik maak me zorgen om het kleine aantal mensen dat de herhaalprik heeft gekregen. Als op Bonaire weinig mensen de herhaalprik nemen, zijn we niet goed voorbereid voor het moment dat de besmettingen toenemen. We weten uit het verleden dat bij veel besmettingen de zorg flink onder druk komt te staan. En we hebben ook meegemaakt dat er dan maatregelen worden genomen.”

De arts roept burgers op die voor de kerst naar het buitenland gaan om de herhaalprik op tijd te halen.  Dit om wachttijden te voorkomen.  ,,Ik roep ook burgers die in december op Bonaire blijven op om de herhaalprik nu te halen. We moeten de coronagolf vóór zijn en we moeten ook onze ouderen en andere kwetsbare mensen beschermen. Met de herhaalprik loop je minder risico op besmetting met COVID 19, en loop je minder risico op long COVID.”

Voor meer informatie over de herhaalprik en prikcentra kijk op www.bonairegov.com  of bel het gratis nummer 0800 0800.