Dhr. Gerold van Elshuis als waarnemend directeur Samenleving en Zorg bij het openbaar lichaam Bonaire

Hij neemt tijdelijk de functie over van mevrouw Silvana Janga-Serfilia.

Het Bestuurscollege van het openbaar lichaam Bonaire is verheugd om de benoeming van de heer Gerold van Elshuis als waarnemend directeur Samenleving en Zorg aan te kondigen. Hij neemt tijdelijk de functie over van mevrouw Silvana Janga-Serfilia, die een nieuwe uitdaging binnen de organisatie aangaat als adjunct-Eilandsecretaris.

Gerold van Elshuis is al 12 jaar een bekend gezicht binnen het openbaar lichaam Bonaire (OLB). Hij begon zijn carrière bij het OLB als beleidsadviseur Personeel en Organisatie en was sinds maart 2022 verbonden aan de directie Samenleving & Zorg als directiesecretaris. In deze rol heeft hij zich voornamelijk gericht op bedrijfsvoeringstaken en de ondersteuning van de directeur.

In zijn nieuwe rol als waarnemend directeur zal Gerold zich de komende maanden focussen op de doorontwikkeling van de directie naar een programmadirectie en het versterken van de interne samenhang binnen het OLB. Hij zal samenwerken met lokale partners en het Rijk om programma's zoals Werken aan Welvaart en Welzijn, het bestuursprogramma 2023-2027 en het bestuursakkoord 2024-2027 om te zetten in concrete, zichtbare, voelbare en tastbare maatregelen en activiteiten voor de Bonairiaanse samenleving. Ook wil hij de uitvoeringskracht van de directie versterken door participatieve beleidsvorming en het betrekken van burgers bij de beleidsontwikkeling en uitvoering te stimuleren.

Het Bestuurscollege heeft het volste vertrouwen in het leiderschap van de heer Van Elshuis en zijn vermogen om de goede koers van de directie voort te zetten. Wij bedanken mevrouw Silvana Janga-Serfilia voor haar tomeloze inzet, waarmee zij de directie Samenleving en Zorg naar een hoog niveau heeft gebracht, zodat deze haar taak richting de inwoners van Bonaire naar behoren kan uitvoeren. Wij wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie.

Het Bestuurscollege kijkt met grote anticipatie uit naar de periode van stabiliteit en werkplezier die het leiderschap van de heer Van Elshuis zal brengen. Zijn expertise en visie zijn van onschatbare waarde voor het voortzetten van onze missie om de levenskwaliteit van de inwoners van Bonaire te verbeteren. Wij zijn verheugd over de positieve veranderingen die onder zijn begeleiding zullen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het openbaar lichaam Bonaire via telefoonnummer 715-5330 of per email: communicatie@bonairegov.com.