Deze week van dinsdag tot en met vrijdag COVID-19 testen zonder afspraak

Vanaf dinsdag 30 maart 2021 t/m vrijdag 2 april 2021 is het mogelijk om zonder afspraak een COVID-19 test bij de afdeling Publieke Gezondheid (PG) te laten doen.

Kralendijk - Het is vanaf dinsdag 30 maart 2021 tot en met vrijdag 2 april 2021 mogelijk om zonder afspraak een COVID-19 test bij de afdeling Publieke Gezondheid (PG) te laten doen. Bij klachten die lijken op besmetting met COVID-19, kan men zich van 09:00 – 11:30 uur laten testen. Er is hiervoor gekozen om het mensen gemakkelijker te maken om zich te laten testen, zo laat de afdeling weten. Het 0800 0800 nummer om testafspraken te maken was tijdelijk moeilijk bereikbaar.

De laatste dagen lijkt het aantal besmettingen af te nemen. Maar PG denkt dat het aantal besmettingen in werkelijkheid nog hoog is en dat mensen bij klachten minder vaak komen testen. Als er weinig getest wordt weet PG niet wie er besmet is en kunnen mensen niet geïsoleerd worden en hun contacten beschermen. Zo heeft het virus vrij spel. De afdeling Publieke Gezondheid roept daarom iedereen met (lichte) klachten op om zich zo snel mogelijk te laten testen.