De start van het nieuwe orkaanseizoen komt eraan

Het nieuwe orkaanseizoen start op woensdag 1 juni en loopt tot en met 30 november.

Extra informatie in onze orkaanfolder en via social media

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) vertelt de Bonairiaanse gemeenschap belangrijke informatie. Bereid uzelf voor op een tropische storm of orkaan met de tips uit de orkaanfolder. Deze folder beschrijft ook wat het OLB doet tijdens een orkaan. In de folder staat ook het noodnummer dat u kunt bellen. Op onze website onder de knop inwoners en rampenbestrijding kan iedereen de orkaanfolder bekijken en downloaden. In geval van nood kunt u altijd 911 bellen.

Daarnaast wordt er informatie verspreid via persberichten, onze facebookpagina’s (Gobièrnu di Boneiru en Openbaar Lichaam Bonaire), twitter (@OLBonaire) en onze website (www.bonairegov.com). Hier staan tips en maatregelen als voorbereiding op een orkaan.

Het rampenbestrijdingsteam staat voor u klaar

Het OLB heeft een rampenbestrijdingsteam dat zich voorbereidt op een crisis of ramp. Als dat nodig is bestrijden zij die ook. Het rampenbestrijdingsteam regelt met verschillende organisaties wat er moet gebeuren bij gevaar tijdens en na een orkaan of tropische storm. Dat doen zij bijvoorbeeld met de politie, brandweer, geneeskundigen en bevolkingszorg. Daarnaast zorgt het OLB tijdens een orkaan voor schuilplaatsen voor mensen die in hun eigen woning niet meer veilig zijn.

Download onze app! ‘Disasterprep Bonaire’ is te downloaden via de App Store en Google Play. In de app leest u hoe u zich op verschillende rampen kunt voorbereiden. U leest daarin wat het OLB doet, wat het noodnummer is en wat onze sociale mediakanalen zijn. Via de app kan het OLB indien nodig belangrijke berichten naar alle gebruikers van de app sturen.